Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02 18:06 - От Хакерите за Вас [част нулева] ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА ВСИЧКИ! :)
Автор: cortana Категория: Технологии   
Прочетен: 9674 Коментари: 42 Гласове:
38

Последна промяна: 01.03 13:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
'MG, не исках да те занимавам с това, но вече сериозно се притеснявам и затова реших да ти го споделя.' - каза на себе си дамата, в която арменската жилка от произхода 'и беше оставила своя отпечатък по отношение на красотата, основно в големите очи и усмивка, както и в специфичните скули. А мисълта 'и се зарея някъде в близкото минало, когато отсрещният я попита дали може да поеме контрола над компютъра 'и, тя се съгласи и след това удивено наблюдаваше как мишката се движи по екрана сама, отварят се редица прозорци, чекват се (или напротив - дечекват) радио-бутони, и не след дълго и така необходимият 'и, а не искащ да се инсталира Ексел беше налице и то настроен по начин, който никога преди не беше допускала, че е възможен; както и редица други полезни програми и опции на самата операционна система бяха организирани максимално ефективно.
'Да, да имаш Хакер под ръка е едно предимство, което те прави и в определена степен спокойна, и ти дава сигурността, че в този забързан век на стремглаво развиващи се технологии, има човек до тебе, който ври и кипи в тези неща и на когото можеш да се опреш по отношение на тези неща.' - така си мислеше дамата, докато посягаше за ГСМа си, за да изрече първата написана в този постинг фраза не само на себе си, а на човека, който беше причина да се инспирират последващите мисли в главата 'и.
- MG
(обръщението е изменено, не така наричаше дамата любимият си, но знаеше този негов прякор в определени среди), не исках
да те занимавам с това, но вече сериозно се притеснявам и затова реших да ти го споделя. Вече няколко дни сестра ми Алекс се притеснява за племенника ми, звъняла му е над 100 пъти по различно време на денонощието, ГСМът му е изключен и ни вест, ни кост от него. А това не се е случвало друг път, притеснени сме и двете, и реших да те попитам ти с твоите техно-способности не би ли могъл да направиш нещо?
Лицето на MG придоби угрижен вид не толкова от казваното, колкото от някои неприятни спомени за негови провали, които не можеше да оправдае с факта, че са се случвали в доста по-стари времена, когато технологиите не притежаваха възможностите, за които в момента повечето обикновени потребители дори не подозират. Той нямаше как да знае, че след години, обяснявайки за тези технологии и показвайки някои неща на блогър с НИК, наподобяващ името на робота Р2Д2 от 'Междузвездни войни', ще бъде четен от млада жена, работеща във високотехнологична компания, която ще бъде привлечена от фактологичността на говореното от него и реално това ще е поводът да се абонира за неговия профил, да започнат да комуникират и след време да се превърне в най-добрата му (надявам се:) приятелка.... пресъздаваща сега онези минали събития в този разказ. :))))
- Спокойно, любима! Ще го намерим момчето. Дай ми няколко часа време. - отговори в слушалката MG, поглеждайки часовника на залата с компютри, в която се намираше и работеше в момента и отчитайки, че е 19 часа привечер.
Двамата прекъснаха връзката, 'любимата' от другия край на България отиде да приготвя вечеря за децата си, а MG изпука пръсти и се потопи в материята, която често му действашие като наркотик и не можеше да се откъсне от дадено предизвикателство дори да хапне, докато не го постинге и подчини.
Тук да Ви разяснявам неща като GSM Neighbor List, даващ възможност за инфилтриране на алгоритъм за определен вид конфигуриране и анализ на ГСМ-мрежи; да Ви говоря за UMTS scanner stream и възможностите за сканиране на честоти, индентифицирани от UARFCN; да Ви разяснявам как чрез GSM Neighbor Threshold се определят нива на прихващане на устройство от дадена клетка и потенциална съседна....
Мисля, че би било не само досадно, а и неразбираемо и безсмислено, затова ще се върна на чисто художествения си разказ, при който някъде към полунощ, MG се качва в автомобила си и доволен от свършеното за любимата си, се отправя към вкъщи.
В същото това време, някъде по средата на България, в една стая на наш високопланински курорт
(по стечение на обстоятелствата явяващ се кажи-речи мое родно място:), един младеж с удивление чете СМС на допреди малко изключеният му ГСМ 'Обади се на майка ти, защото страшно се притеснява!' и се чуди как е възможно ГСМът му да се включи от самосебе си и приеме СМС и то от.... От какво, той така и не разбира, защото липсва номер на подател. Все едно изпратено от операторът му, но и това не се приема, защото липсва и номер на оператора. :)
Следва разговор с мама Алекс, след това друг на мама Алекс със сестричката 'и, защото тя знае, че втората е 'наела' Хакер за справяне с проблема, а MG получава за лека нощ СМС, който си има подател и не е само едно 'Благодаря! Обичам те!', а е израз и на това, че когато знаеш уроците си, можеш да бъдеш от максимална полза в този така забързан, високотехнологичен отрязък от време на любимите си (и не само) хора.


Какъв е изводът от това, което се опитах да напиша в художествен стил, за да бъде и достатъчно интересно, и същевременно поучително?
Изводът е, че коментиралият под предходният ми постинг zuzi0550 изобщо не предполага явно къде са вече тохнологиите, както и това, че щом една технология е стандартизирана (а това си е едно от условията да навлезе в бита ни), има хора, които не пестят време и усилия да разучават тази технология и се явяват тези, които могат да изстискат максимума от нея според условията, в които са поставени.
Тези хора обикновено ги наричаме Хакери. :)
Те не крият знанията си и за тях е въпрос на удоволствие да ги предават на околните, доколкото това е възможно.
Именно такива знания аз ще се опитам да допълня и разкрия пред Вас по отношение на някои неща, касаещи основно Вашите снимки. И не се хващайте тесногръдо, че говорим за средата тук, в блог.бг, защото почти всичко, което пиша напоседък, е еднакво приложимо където и да е в Интернет и не само. :)

За целта ще попитам двама съблогъри дали мога да използвам техни постинги и снимки.
Това са прочетеният днес непознат съблогър с постинга му:

ДВА МНОГО ВАЖНИ МОСТА СЕ РУШАТ
и приятелчето ми от Пловдив, чиито постинг прочетох онзи ден:
GRAFFITI DE ПЛОВДИВ (от брой Първи - февруари 2017) откъс 2

Мога ли да използвам по 1-2 от снимките във Вашите постинги,
за да допълня утре този постинг с определена 'хакерска' :) полезност?

А засега.... пускам музика естествено. :)


 

 
ХАКЕРСКО РАЗКАЗЧЕ ВТОРО :))))

- Смарти, сега ще те изпитам! :) - написа на лични в блог.бг същата тази млада жена, която Ви разказа по-горното разказче и сега в същия стил ще Ви поднесе нещо полезно по отношение на снимките Ви, видоизменя заглавието на постинга в частта му 'част първа' на 'част нулева', а тези дни ще направи нов постинг, в който информацията ще бъде разширена и оформена в чист вид, без художествения баласт. :)
Датата беше 16ти февруари 2013та година, 23:05 часа и... бъдещата Кортана, подвизаваща се тогава под друг НИК :) беше прочела ето този постинг:
Можете ли да познаете...
- Би ли могъл да откриеш от къде са снимките в линка, който ти дадох? :) - продължаваше в ЛСто си бъдещата Кортана. :)
Знаеше, че Хакерът на когото пише е дежурен нощна смяна в службата, в която се оказа, че работи и станалата след две години съпруга на единият 'и брат. :)
(Колко е малък света! При първата случка разказана по-горе, събитията спрямо сина на Алекс се развиват на няма и 10 км. от родния 'и град, а след години съпруга на брат 'и става колежка на същия този Хакер, включил ГСМа и изпратил съобщението по онова време!)
- 'Тъкмо ме унасяше на дрямка от безвремие и монотонност, Бюти. Хей сега ще погледна!' - след по-малко от 10 минутки получи отговор на ЛСто си, тъй като по онова време човекът, на когото пишеше проявяваше определен вид интерес към блог.бг и с помощта на негов алгоритъм, подаващ звуков сигнал при определени събития в блога, беше логнат почти постоянно тук. :)

- 'Готово, Бюти, локализирани са местоположенията на заснемане на снимките. Хей сега ще наДРАСкам коментарче на АнИн.' - бъдещата Кортана погледна часовника си. Показваше 20 минути след полунощ. Не 'и се вярваше в истинността на думите, които чете, но пък от друга страна вече се беше убедила в компютърните способности на... терцата. :)
След още 5 мин. вече четеше коментара и се смееше с глас.
Какво се беше случило?
Вече преразказвам, а не цитирам ЛСта от онова време, разясненията тогава на батко Терца. :))))

Всеки съвременен фотоапарат, камера, смартфон, при заснемане на обекти, генерира мета-данни в изходния файл на снимката или кипчето. Искате или не, тези данни се генерират! НЯМА КАК ДА ИЗКЛЮЧИТЕ ТОВА, защото не се касае за някаква и то потребителска настройка. Какво представляват и особено как да могат да бъдат прочетени, това няма да е обект на разглеждане от мен по две причини:
1во, защото е доволно 'сложно' и не всеки би могъл да го разбере
и
2ро, защото когато споменах онзи ден AНC и ДAHС, знаех докъде ще стигна и, че няма да разкривам неща, които биха ме направили уязвима спрямо някои нормативни положения

Тук ще отворя една скоба за теб, зузи0550, за да ти покажа колко различни в някои положения сме:
Ако копираш твоите АНС и ДАНС от коментара си под предходния ми постинг и ги пуснеш за търсене в Гугъл, ще  ти бъдат изведени еднозначни резултати за двете държавни агенции.
АКО ГО НАПРАВИШ С МОИТЕ, ТЕЗИ ВЪТРЕ В ПОСТИНГА - НЯМА ДА Е ТАКА!!!
Не ти ли става интересно защо при търсене на
ДAHC, копирайки го от постинга ми и пускайки го в Гугъл, първият резултат е на... частна фирма и то в руски сайт? :))) Хакерско оформени наименования на двете агенции в постинга, не мислиш ли? :)
Сега вникваш ли вече, че нищо не знаеш за понятието 'мета-данни' и хакрските начини на мислене и похвати при поведение? :)
Но да се върна на разказчето от горе-долу същото това време 2013та година.

Откриването на локацията, на която са правени снимките от anin беше факт! Самата тя потвърди в коментари на другия ден
(виждат се, зузи)
и беше изумена. :)
И ето, че въпросната реши да отправи
Втора задачка.
Е тук вече батко Терца реши да се изфука! :))))
Откриването на мястото на заснемане на снимките по негови думи е 'детска игра'. Използвайки въпросните мета-данни от изходните файлове. Скуката обаче във въпросният 'криминалист', както го нарича anin в 9ти коментар, явно е била доволно голяма, защото освен координати на местата, батко Терца беше пресметнал азимути и установил, че датата и часа на фотоапарата на въпросната не са вярни (потвърждава го самата тя в коментара си).
- 'Бюти, вкара ми фитилите ти с тази блогърка и снимките й и сега пресмятам азимути. ха ха ха За какво иде реч ли?! Сенките, които хвърлят дърветата във водата на реката на първата снимка не съответстват на слънцестоенето, което би следвало да бъде на дата и часа когато е правена снимката. Тоест, фотоапарата й е с невярни дата и час. Глей ся къв коментар ше й избацам. ха ха ха' - четеше поредното ЛС бъдещата Кортана и тогава още не си дори и представяше, че след 4 години ще разказва за тези събития и 'подвизите' на гуро-гого на другите блогъри, голяма част от които го обвиняват в помпане и разни други нерелевантни твърдения, а не са наясно, че тези неща той ги можеше още по онова време, а беше напълно непознат за 99% от блогърите тук. :))))
И минавайки през
Следващата задачка, на която Терцата тогава си спомням, че отговори с ребус - постинг с 'накъсана' снимка, която да може да се подрежда - стигаме до Задачка за terca :).
Ще опитам да открия в кеша на Гугъл постинга-отговор на тази вече адресирана до 'криминалиста' Терца задачка, за да се убедите още повече колко е малък света. :)
Казвам го, защото 'съчките' (както
гуро-гого :))) беше нарекъл дърветата на снимката) са от... Добрич! - Родният град на кой?... На Юлкаааа! :))))
Виждате ли как нещата се преплитат и има нещо, което понякога човек, ако се замисли, ще се емне дали някой отгоре не си играе с нас като с малки мишлета?
Кой ще предположи, че след години, и двете дами, които от самосебе си се преплетоха в това ново разказче от постинга, ще започнат да плюят по гуро-гого? :)

Значи:
Правиш самата ти провокиращи постинги, адресирани до гого...
Закачаш се и ти е интересен този блогов персонаж, невписващ се в стандартите блогови...
Когато той прави по онова време нещо с пощи, ЕГНта и т.н. в светлината, че сте приятели, това не е проблем...
Но идва момент, в който той отхвърля дадена дама в по-напористи нейни желания за вид близост, защото се е забавлявал, а не Ви е свалял или нещо от сорта и...
АЙДЕЕЕЕ, ГОГО Е НАЙ ЛОШИЯТ В ТОЗИ БЛОГ, ПЛАНЕТА, ГАЛАКТИКА, ЧЕ И ОТТАТЪК ВСЕЛЕНАТА!ДА, АМА... НЕ!
'Каквото повикало, това се обадило!' е казал Народа! :)

Или както приятелят ми, този 'лош-лош' Жоро казва:

'Аз съм като огледало! Виждаш това, което си поставил пред мен!'


 
Искаше доказателства, Закси, че MasterG е най-добрия Хакер тук.
Е, получи нова порция от тях! Може да питаш anin, нали сте партия. :)
Надявам се да се разбра, че информацията за снимките ще я изнеса в друг,
нарочен постинг, защото тук трябваше да дам малко мат'рял за замисляне на дървени философи като... Закси, Гошо-цифри-цифри, Зузи и т.н. :))) 


 Гласувай:
39
11. cortana - С благодарност към приятеля ми гуро-гого :)))),
28.02 18:12
за редакторската помощ, която оказа при написването на този постинг. :)

Благодаря ти, Ж! :)
https://www.youtube.com/watch?v=mNU3aIJs88g


Неготин ПП: Постингът и последващите ще се явяват и своеобразни отговори на лирическият ми герой Закси, на отправени от него въпроси, на които аз дадох ОБОСНОВАН С ФАКТИ ОТГОВОР, но.... коментарът ми БЕШЕ ИЗТРИТ в стил 'питам, за да е подигравателно, но не искам отговорите, защото те ме комплексират'. :)
цитирай
2. saanki - аз мисля, да събера група блогери..
28.02 18:37
за да проведем няколко лечебни сеанса..
по екзорсизъм с теб .мога да бъда водеща
никак не е смешно и..лесно..

Екзорсизмът по своята същност датира имено от тогава и представлява процедурата за изгонването на демони и други същества от тялото на човека, с помощта на молитви, и съответните ритуали на религията.
цитирай
3. cortana - Ю, мога ли да ти задам няколко логически обосновани въпроса? :)
28.02 19:12
saanki написа:
аз мисля, да събера група блогери..
за да проведем няколко лечебни сеанса..
по екзорсизъм с теб .мога да бъда водеща
никак не е смешно и..лесно..

Кой те пита ти какво мислиш и дали нещо е смешно и лесно?
Събирай си каквото искаш и си провеждай каквото искаш. Не е нужно да ме занимаваш мене с това.
И, ако кажеш 'Мене също не ме интересуват твоите писания, но ми ги навираш в очите', то ще ти кажа, че би било нерелеванто, защото аз си публикувам нещо и никого не карам да го чете. Докато ти навираш буквално коментарите си пред очите и то не само на визирания от тебе, защото имаш смешното свойство да копираш коментарите си наляво и надясно и човек често се чуди за кого се отнася дадения, след като изобщо няма допирна точка с темата на даден постинг. :)
И още един въпрос, свързан с тази ти час от коментара: Ще има ли мой постинг, който ти да не посетиш няма и половин час след публикуването му и то при условие, че не си ме добавяла в 'любими' (едва го преживявам това:)))) и не получаваш статистика, че съм публикувала нещо ново?
Следиш ли ме и при тези времена на реакция от твоя страна, за какъв социален (неблогов) живот може да става на въпрос при тебе?saanki написа:
Екзорсизмът по своята същност датира имено от тогава и представлява процедурата за изгонването на демони и други същества от тялото на човека, с помощта на молитви, и съответните ритуали на религията.

Коментарът ти смея да си мисля, че е написан с пълна сериозност. Към това ме провокира относителната му стегнатост и липса на някои твои тъпизми, които ти смяташ явно за нещо куул.
Къде тогава се къса връзката в главния ти мозък?
Какво имам предвид ли?
Да приемем, че 'Екзорсизмът по своята същност датира именНо (пише се с двойно 'н', Ю:) от тогава'. За кое 'тогава' става на въпрос?
Защото такъв строеж на изречението предполага, че в моят постинг се говори за някакъв период, който е съпоставим с този по появата на екзорсизма. :)
да не говорим, че за мене това са празни приказки.
цитирай
4. anngry - Кортана, привет. :D
28.02 19:24
Благодаря за хубавата българска музика.
Ани
цитирай
5. saankii - боже, колко си..изгубен в думите /това беше копи..
28.02 19:38
а именНо (пише се с двойно 'н', Ю

за да поясня,.що е това екзорсизъм
и има ли той.. смисъл в блога..
гошо,аз нямам мания, да следя , преследвам
и проследявам ...никого...
но, ти си побъркан по тази тема..
дори си имам в архива доказателства
за твоя агресивна намеса, по повод моя адрес..
а,кой какъв социален живот има..
е толкова неуместно да питаш,
все едно в група наркомани
аз да те нарека.. супер наркоман..
докога ще дразниш 16 те многотърпеливи
блогери, останали все още тук ?
ти си способен, да омаскариш всеки
когото случайно или не познаваш..
това е просто..ужасно тежка карма..
а , по повод екзорсизма, имам книга учебник..
от един от най добрите лекари в тази сложна наука
за Душата, Морган Скот Пек, споменавала съм я и
пак ще я цитирам..айде най после, поспри с тези
безмислено налудничави постове, ден след ден..
как да станем и ние хакери и помпаджии като теб..
извинявай, и аз се чудя защо ти обръщам още
внимание.
цитирай
6. redabyss - Корти,привет. :)
28.02 19:45
Корти,привет. :)
цитирай
7. saankii - съжалявам, само една поправка..ако позволиш..
28.02 19:55
като заклета лингвистка, да ти обърна
внимание..
поздрава ти накрая на постинга
е..диалектна -разговорна форма..
правилно е да се напише ..
Приятна вечер от мен..
ша тъ скъсъм по БЕЛ ,батко кУртане
цитирай
8. cortana - @ 5. saankii - Ю, ти си голям навлек! :))) Дамата С още ли не ти го е казвала? :)))
28.02 20:02
Няма да цитирам логорейния ти коментар, но ще те приканя към едно:
Извади от 'архива си' (кой нормален човек тук, освен тебе и Закси прави такова нещо бе, Ю?) онзи поучителен коментар на Ж (на когото отново говориш, бъркайки адресанта), в който ти показваше какво парче хакер :))) е, цитирайки ти координатите ти в този момент и говорейки за имплементирането на TTS-данни в съобщение към мобилния ти. Поучително ще е да припомним на смешниците тук какво е да разбираш материята така, че да си номер едно. :))))

А сега ми извини, но трябва да обърна внимание на един друг клонинг, който най-добре може да се изкаже каква е обсесията ти по отношение на следенето на блогърите тук и степента на социалния ти живот спрямо блоговия такъв. :)
цитирай
9. cortana - Привет гого-клонинг! :))))
28.02 20:04
redabyss написа:
Корти,привет. :)

Как са котките в.... Дубай? :))))
Шегувам се и поднасям най-вече Ю и някои други, които не зная защо решиха, че приятеля ни Ж е точно в Дубай. :)
цитирай
10. cortana - Най-после! :))))
28.02 20:08
saankii написа:
съжалявам, само една поправка..ако позволиш..
като заклета лингвистка, да ти обърна
внимание..
поздрава ти накрая на постинга
е..диалектна -разговорна форма..
правилно е да се напише ..
Приятна вечер от мен..
ша тъ скъсъм по БЕЛ ,батко кУртане

Ю, менЕ, тебЕ, досега го пишех нарочно. :)
Имаше определена цел! Която вече е постигната! :)
Както нарочно слагах и 4 точки при многоточието, а не 3. :)
Е, вече няма да е така! :)
Така, че, не мисли че си ме хванала в незнание или слаба граматика, Ю.
Определено съм много силна там. Особено спрямо теб(е)! :)))))

ПП: Мислиш ли, че е нещо куул да накъсваш така коментарите си, пишейки на нови редове и вмъквайки отпред 3, 4 шпации?
Тъпо и кретенско е. Само и единствено това. Не те прави с нищо уникална, напротив! :)
цитирай
11. inf0rmant - Голямо внимание си отделила на блогърка Ю, Корти. :)
28.02 20:37
Не си губи хакерското безценно време с нея. :):)
цитирай
12. planinitenabulgaria - Можете да ползвате не една-две, а всичките снимки от постинга ми.
28.02 21:17
Железопътният и речният мост са шедьоври, които не могат да бъдат построени отново. Речният мост е над р. Искър. Той свързва Гара Лакатник и с. Лакатник с шосето от Мездра до София. Железопътният мост е на два км. след Гара Лакатник в посока на спирка Оплетня. Той преминава над малка безименна рекичка с много дълбоко корито. А малко на него е Извитият мост - най-първият мостов шедьовър на Пролома. Колкото и да е дълъг и висок, колкото и сводове да има, той служи вече 125 години и никакъв ремонт не му е правен. Ще поместя снимки и от него. Срещу него има друг скален шедьовър, скалите Свражен, под които беше построена МВЕЦ.
Чудесно място за разходка, на 1 час от София с влак.
цитирай
13. seasonofthewitch - Щях да умра в Дубай!Никога повече ...
28.02 21:54
Щях да умра в Дубай!Никога повече няма да стъпя там!Хич не се шегувам.Поздрави на Жоро-Виновният за Всичко! :))))))
цитирай
14. gosho567 - Сега разбирам. Ти имаш толкова м...
28.02 22:00
Сега разбирам. Ти имаш толкова много читатели, защото те четат от Дубай!
И всичките влизат през твоя VPN, за скрият дубайското си ай-пи.
Как не се досетих по-рано.
Нищо не разбирам от кампютри :(
цитирай
15. cortana - Привет на модерацията на блог.бг, които са ме посетили току що! :)
28.02 22:08
Дано поне сте погледнали от кое IP личният ми помпадурчо (смея да мисля, че е гошето-цифри-цифри, защото това е един от похватите му да ме дискредитира) ме е напомпал и някога да се разбере, че не аз съм го правела. :)
Прилагам скрийншот:
http://cortana.blog.bg/photos/178678/Stat_28_02-22_08.jpg
цитирай
16. cortana - Добричка вещичке, голЕм си дразнител! :)))
28.02 22:14
seasonofthewitch написа:
Щях да умра в Дубай!Никога повече няма да стъпя там!Хич не се шегувам.Поздрави на Жоро-Виновният за Всичко! :))))))

Знаеш ли какво душевно терзание причиняваш на разните гого-противници с тази гого-толерантност и с това гого-харесване? :)))
Поздрави на Дубай, Мимбай и от мен засега... бай-бай! :))))
цитирай
17. cortana - В едно си прав, Закси-Гошо. :)
28.02 22:15
gosho567 написа:
Сега разбирам. Ти имаш толкова много читатели, защото те четат от Дубай!
И всичките влизат през твоя VPN, за скрият дубайското си ай-пи.
Как не се досетих по-рано.
Нищо не разбирам от кампютри :(

И това е, че нищо не разбираш от кАмпютри! :)))
цитирай
18. cortana - Здравейте!
28.02 22:18
planinitenabulgaria написа:
Можете да ползвате не една-две, а всичките снимки от постинга ми.
Железопътният и речният мост са шедьоври, които не могат да бъдат построени отново. Речният мост е над р. Искър. Той свързва Гара Лакатник и с. Лакатник с шосето от Мездра до София. Железопътният мост е на два км. след Гара Лакатник в посока на спирка Оплетня. Той преминава над малка безименна рекичка с много дълбоко корито. А малко на него е Извитият мост - най-първият мостов шедьовър на Пролома. Колкото и да е дълъг и висок, колкото и сводове да има, той служи вече 125 години и никакъв ремонт не му е правен. Ще поместя снимки и от него. Срещу него има друг скален шедьовър, скалите Свражен, под които беше построена МВЕЦ.
Чудесно място за разходка, на 1 час от София с влак.

И благодаря! :)
Постингът Ви е чудесен и аз отправям официална молба към личното ми помпадурче да го докара при мен на първа. :)
Призивът беше шега естествено, но мнението за постинга е абсолютна истина.
Хубав постинг, с невероятни снимки.
И отлично помагало да представя на блогърите някои неща, за които ще говоря утре в едно-две превъплъщения на този постинг. :)
цитирай
19. cortana - ПП:
28.02 22:23
Смених българските песни, които бях пуснала за фон, защото когато не е само музика, разсейва, а постингът ще изисква определен вид 'съсредоточаване'. :)

Дори казвам, че ако ми остане време, още тази вечер ще започна техническата част от него. Но все пак не обещавам и може би ще е на сутринта.
Едно обаче Ви гарантирам: С нея, техническата част, ще видите някои неща колко са:
- елементарни и лесни за тези, които мислят по хакерски и ги измислят с простота и същевременно размах
- различни като поглед в/у данните за тези, които са професионалисти спрямо любителите
- стават лесни и за Вас, ако Ви бъдат представени на достъпен език и по правилния лесен и без излишно перчене начин :)
цитирай
20. cortana - :))))))
28.02 22:37
Добричка вещице,
това тук https://youtu.be/WumnXb3Nkpk?t=217 в клипчето, ти ли си?
Да не би да си щяла да паднеш от небостъргач в Дубай? :)))
:)))

И един въпрос: От тази част от видеото https://youtu.be/WumnXb3Nkpk?t=459 ли вземаш пример и се криеш, деактивирайки се постоянно? :)))

Понякога се учудвам какви съвпадения се получават. Но както гошето-цифри-цифри би казал: 'Не са съвпадения, а Вие, гого-клонингите, ни правите на будали.'
И ще е прав донякъде. Но прав в това, че сами някои хора стават будали. :)))
цитирай
21. redabyss - Франсис Бейкън: "Мълчанието ...
28.02 23:15
Франсис Бейкън: "Мълчанието е добродетелта на глупаците",НО Юлия не е добродетелна. :))
Моля те,Корти,не си показвай гърдите,че ще ни повикат нравствена полиция.Как да се сетя за домашно порно,когато забравям как се казвам?! Да оставим Юлия да си поплаква за порно клип.Чувала съм,че в интернет е пълно с филми за възрастни-като и се гледа,да намери.Кажи и,че Гугъл има търсачка! :Р :)))))
цитирай
22. redabyss - Оф, в София съм, в Дубай съм била и ...
28.02 23:18
Оф,в София съм,в Дубай съм била и няма да стъпя повече там.
Ето веднага се налепиха заядливците! :))
цитирай
23. redabyss - Влизам в блога, за да коментирам или ...
28.02 23:21
Влизам в блога,за да коментирам или да си попиша на лични.Иначе защо да е отворен? :-о :))))
Корти,котешки настроения.Прегръдки. :)
цитирай
24. cortana - :)
01.03 00:44
redabyss написа:
Франсис Бейкън: "Мълчанието е добродетелта на глупаците",НО Юлия не е добродетелна. :))

Какво ти разбира Бейкън пред Ю, добричка вещице? Та тя е професор по всичкология! :)redabyss написа:
Моля те,Корти,не си показвай гърдите,че ще ни повикат нравствена полиция.

Късно е вече! :)))
Приятелят ни Ж отдавна ме показа в цял клип по монокини! :)))
Ето, виж:
https://youtu.be/hlBu47BnQJ8?t=60
Както и разкри тогава, че една от причините да създаде и ми подари този профил е, че неимоверно много приличам на образа на Кортана. :)
Всъщност, защо аз на нея, а не тя на мен? Все пак аз съм реален човек, а тя е... изкуствен интелект. :)))redabyss написа:
Как да се сетя за домашно порно,когато забравям как се казвам?! Да оставим Юлия да си поплаква за порно клип.Чувала съм,че в интернет е пълно с филми за възрастни-като и се гледа,да намери.Кажи и,че Гугъл има търсачка! :Р :)))))

С това ме присещаш, че не довърших онзи свой постинг за Гугъл и възможностите за по-ефективно търсене с негова помощ.
Ще гледам още утре да поправя тази своя 'грешка'. :)


Едно поздравче за теб:
https://www.youtube.be/watch?v=yyPnpa363ck
цитирай
25. cortana - Ти май не си последвала линковете, които ти дадох? :)
01.03 00:52
redabyss написа:
Оф,в София съм,в Дубай съм била и няма да стъпя повече там.
Ето веднага се налепиха заядливците! :))

Иначе нямаше да си помислиш, че говоря сериозно. :)
Ето, виж ги:
https://youtu.be/WumnXb3Nkpk?t=217
https://youtu.be/WumnXb3Nkpk?t=459
Първият е за това, че да не би да си щяла да паднеш от високо в Дубай... :)))
А вторият, за това откъде гледаш за деактивирането ('криенето') си. :))))
цитирай
26. cortana - Именно де, котешки му работи! :))))
01.03 00:56
redabyss написа:
Влизам в блога,за да коментирам или да си попиша на лични.Иначе защо да е отворен? :-о :))))
Корти,котешки настроения.Прегръдки. :)

Последвай линковете, особено втория! :)
ПреГРЪДки от 'гърди' идва, а ти казваш да не си ги показвам! :):):)))))
цитирай
27. katara - ха ха ха..аз викам да изчака Първи април..
01.03 09:46
анонимен написа:
Няма ли да поздравиш блогърите по случай първи март?

цитирай
28. cortana - Хей сега ще ви поздравя! :)
01.03 09:49
анонимен написа:
Няма ли да поздравиш блогърите по случай първи март?

Само да направя набързо поздравчето! :)
цитирай
29. cortana - Не викай толкова силно друг път, защото ме събуди. :))))
01.03 09:51
katara написа:
ха ха ха..аз викам да изчака Първи април..

А на първи април ще поздравя теб! Патронен празник ти е. Макар, че не си точно лъжец, но понеже няма (ще Гугълна след малко, че то може и да има) ден на смахнатите, та затова. :)))
цитирай
30. katara - кУртанкекУртакова, аз не влизам в никакви календари и класации..
01.03 09:57
а,кой смахнат си личи и без ..Гугъл...
имам си име, снимка, Висш Аз ;)))
пък ти ??
НИЩООО,ЗЕРООО ,НУЛА..00
цитирай
31. zuzi0550 - щом една технология, е навлязла в ...
01.03 09:59
щом една технология, е навлязла в бита ни, то тя няма нужда да се разучава ( освен от разни.....като тебе ), тя е разучена.
цитирай
32. cortana - Готово!
01.03 10:07
И мисля, че поздравът ми е направен с класа. :)))
А не просто като кръпка на... ДЪ-то на Ю. :)))
цитирай
33. cortana - Ю, в този ти тъп коментар, дори няма да те отразявам! :)
01.03 10:14
Ако те дразни, че не съм си сложила реална снимка, това е мое право, нали така?
Освен това за кой ли път от хора, които ме познават реално, беше казано, че в това клипче
https://youtu.be/hlBu47BnQJ8?t=60
Кортана прилича не мен.
Може дори аз да съм изиграла ролята 'и във филма, откъде знаеш? :))))


zuzi0550, отново се изказваш неподготвен и тесногръдо.
Навлязла в бита технология може да е известна като такава само на създателите 'и или определен кръг хора, а потребителите да ползват следствията от въпросната технология.
Хората-Хакери по принцип не се примиряват с такива неща и искат да знаят! Това е най-типичната тяхна черта, жаждата за знания и умения.
Защото когато си изгубиш ГСМа например, няма да дойде някой от създателите на технологиите, свързани с него, за да ти го намери, а един от начините е да потърсиш помощта на именно такъв човек, Хакер.
Особено в светлината, че полицията, по новия закон, вече няма право да издирва ГСМ с помощта на оператора освен, ако не се касае за престъпление с/у личността.
Но ти няма как да ги знаеш тези неща, а си седнал за СРСта да ми говориш. :)
цитирай
34. zuzi0550 - къде скри другата част от коментара ...
01.03 10:47
къде скри другата част от коментара ми, маГьоснико?

пп. а разказчето, е за категория фантастика. смях се докато го четох. най странното е, защо майката на момчето, не е звъннала в полицията? ако аз не се чуя с дъщеря ми, не няколко дни, а 6 часа и телефона й е изключен, ще се побъркам и ще звънна директно на полицията, е при мен нещата са малко по различни и няма как да стане това - да не се чуя с дъщеря ми или да няма телефон на който да я намерА, но това е друга тема.

пп.начина по който пишеш, коментираш, отговаряш на коментарите си сам и от няколко профила, показва, че имаш нужда от специализирана помощ, казвам ти го съвсем сериозно, без да искам да те обиждам по какъвто и да било начин.
лек ден и да се лекуваш ей!
цитирай
35. cortana - На колко години е дъщеря ти, зузи?
01.03 11:01
Защото в разказчето се говори за младеж на 22 и то при условие, че майката знае, че той и приятелката му отиват на екскурзия.
Това променя ли обстоятелствата и обяснява ли ти защо Алекс не е позвънила в полицията все още или жлъчта ти, че ти не умееш такива 'фантастични' неща продължава да напира от всяка пора на ограниченото ти съзнание?
Но, ОК, мислех по друг начин да продължа постинга си, но ще напиша още нещо в художествен стил. Нещо хакерско. За което ти отново ще кажеш, че е фантастика и трябва да се лекувам. Този път обаче ще се вижда тук, в самия блог, че нещата са точно така, както ги описвам и една дама би могла да потвърди истинността, ако не се притеснява, че и нея ще пратиш да се лекува с мен. :))))

Хей сега ще 'пофантазирам', използвайки постинги и то на блогърка, която е конфликтна спрямо гуро-гого, така че не може да става въпрос за наговаряне пом/у ни, както и ЛСта от преди 4 години от тук, блог.бг. :)
цитирай
36. musicgirl81 - Готино разказваш! ;)
01.03 20:50
Готина музика си качила в канала си! ;)
Готини гърди вадиш!!! ;););))))

Въобще, цялата си готина! ;)
цитирай
37. musicgirl81 - Щях да забравя:
01.03 20:54
Честита баба Марта, готина Корти! ;)
Бъди все така румена и засмяна. ;)
Ники
цитирай
38. redabyss - Честита Баба Марта,Корти. :)
01.03 21:13
Честита Баба Марта,Корти. :)
цитирай
39. cortana - Привет и на двете ви! :)
01.03 22:00
musicgirl81 написа:
Готино разказваш! ;)
Готина музика си качила в канала си! ;)
Готини гърди вадиш!!! ;););))))

Въобще, цялата си готина! ;)

Е, да, аз цялата съм си готина! :)
Дори още повече! :))))musicgirl81 написа:
Щях да забравя:
Честита баба Марта, готина Корти! ;)
Бъди все така румена и засмяна. ;)
Ники

Ти само да беше забравила, че да видиш тогава! :)))
Честита и на теб, Ники! :)
https://www.youtube.com/watch?v=0zZwS4LgbcQredabyss написа:
Честита Баба Марта,Корти. :)

Честита и на теб! :)
Котешки празник също! :)))
https://www.youtube.com/watch?v=zne-KGBYcJE
цитирай
40. starforlife - Миличка, честита Баба Марта!
01.03 23:16
Ако аз съм Пижо, то ти Пенда ли го раздаваш? ха ха ха

Според мен да оставиш тази 'реклама', която правиш на този тъпанар гого ще е по-добре! Ти не разбра ли, че дървените философи, които станаха за смях с представите си за компютърната материя, няма да промениш в манията им, че са нещо повече от хора като нас, които с това си изкарват от десетки години прехраната?
Живей си живота и дори спри да пишеш образователни постинги.
Никой няма да ти захвали тук - всеки рано или късно ще ти забие нож в гърба, най-малкото разочаровайки те.
Послушай ме, МОЛЯ ТЕ!

ТЕ ЩЕ ИЗГУБЯТ ОТ МЪЛЧАНИЕТО ТИ!
ТИ ЕДИНСТВЕНО ЩЕ СПЕЧЕЛИШ!
https://www.youtube.com/watch?v=9Pes54J8PVw

ж
цитирай
41. cortana - Ако ти си Пижо, да, за мен е въпрос на чест да съм Пенда!
02.03 00:45
starforlife написа:
Ако аз съм Пижо, то ти Пенда ли го раздаваш?
...
Живей си живота и дори спри да пишеш образователни постинги.
...
Послушай ме, МОЛЯ ТЕ!

ТЕ ЩЕ ИЗГУБЯТ ОТ МЪЛЧАНИЕТО ТИ!
ТИ ЕДИНСТВЕНО ЩЕ СПЕЧЕЛИШ!
https://www.youtube.com/watch?v=9Pes54J8PVw

ж

Така да бъде, Приятелю!
Ще довърша само постинга за снимките, защото съм обещала на някого, и ще си замълча може би докато ти решиш да се върнеш тук.

Благодаря ти, че те чувствам до себе си, Жоро!
цитирай
42. litatru - :)))))))))))))
04.03 12:39
Все още е тук Мартенското време!
Честито! :))
Да си здрава и щастлива, а Гого да има още творчески успехи в стихоплетството, защото е талант! ( Аз съм чела някои негови стихове. )
Под чие име е творческия му блог?
Литатру
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cortana
Категория: Технологии
Прочетен: 208970
Постинги: 97
Коментари: 594
Гласове: 527
Архив
Календар
«  Юли, 2017  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31